TELEFONOS SEGÍTSÉG
KISZÁLLÍTÁS
Kérdése van?
Termékleírás
TERMÉSZET ÁLDÁSA KÓKUSZOLAJ: Szűrt, színtelen, illatmentes kókuszolaj, amely egyaránt felhasználható sütéshez-főzéshez, ugyanakkor bőrápoláshoz is. A szűrt kókuszolaj kifejezetten stabil molekulákból áll, ezért jól hevíthető, illetve többször is újrahasználható. Nehezen oxidálódik, 2-3 évig is friss marad, hűvös helyen még tovább eltartható anélkül, hogy megavasodna. 24 Celsius-fok felett víztiszta, átlátszó olajjá válik, ez alatt, pedig fehér, kemény zsírrá szilárdul.
Információ
Rendelkezésre állás
A kókuszzsírt a kókuszpálma gyümölcséből nyerik, Délkelet- Ázsiában régóta használják sütésre, főzésre, párolásra. 25 Celsius fokon olvad, magas hőállósága miatt sütésnél többször felhasználható, ezért gazdaságos a kókuszzsírral sütés. Pároláshoz is tökéletes, mivel teljes egészében növényi alapú zsiradék. Jól emészthető, koleszterinmentes, laurinsav tartalma jelentős. Egészséges, mert sütés közben ellentétben egyéb zsiradékokkal, a kókuszzsírból nem szabadulnak fel káros anyagok, ezért nem marad kellemetlen szag sem utána. A szervezet nem tárolja el zsírként, hanem azonnal energiává alakítja át. Segít a vitaminok, ásványi anyagok, és zsírban oldódó tápanyagok felszívódását, ezért jótékony hatást gyakorol az egészségünkre. Kiválóan alkalmas sütemények, tészták elkészítéséhez. Muffinok, lepények összeállításánál helyettesíthetjük vele a vajat, margarint és az étolajat. Vegetáriánus szendvicskrém is készíthető belőle zöldfűszerekkel, hagymafélékkel dúsítva. Sütéshez, pirításhoz, serpenyőben, wokban vagy fritőzben is tökéletesen használható. Hidegen vaj helyett szendvicsekhez jól fogyasztható.