TELEFONOS SEGÍTSÉG
KISZÁLLÍTÁS
Kérdése van?
A kókuszcukor a kókuszpálma virágjának nektárjából készült cukorkülönlegesség. A kókuszvirágcukor kellemes, enyhén karamelles aromájú természetes édesítő. Íze lágy, meleg és karakteres. Széles körben felhasználható, kávé, tea, kakaó és üdítők ízesítésére, de sütéshez és főzéshez is. Színe barna, az állaga hasonló a kristálycukoréhoz, és előnye, hogy karamellizálható, míg például a xilit, az eritrit vagy a sztívia nem. A virágok édes nektárját alacsony hőfokon kristályosra párologtatják, majd az összegyűlt nektárt alacsony hőmérsékleten sűrítik, megőrizve így az értékes hatóanyagokat. A nedvet lágy pép, granulátum vagy száraz cukortömbök előállításáig párolják. Ez a módszer biztosítja, hogy a benne lévő B1, B2, B3, B6 vitamin, a kálium, magnézium, cink, vas, valamint a 16 féle aminosav nagy része nem vész el, a kókuszvirág cukor fogyasztásával bekerülnek a szervezetünkbe. A kókuszvirág cukor remek B1-, B2-, B3- és B6-vitamin-forrás, illetve nagy mennyiségben található benne vas, magnézium, kálium és cink, valamint többféle aminosav is. A B1-vitamin a szénhidrát-anyagcserében játszik szerepet, valamint segíti az idegrendszer működését; a B2-vitamin a szemet, az ízületeket és a bőrt óvja; a B3-vitamin a belek működését tartja rendben; a B6-vitamin pedig a zsírok és a szénhidrátok lebontásához szükséges. A vas a vérképzéshez kell, a kálium a szervezet vízháztartását és a vérnyomást szabályozza, a magnézium segíti az idegrendszer működését, és csökkenti a gyulladásokat, a cink pedig a sejtmembránt védi. A kókuszvirág cukor 100 grammja 98 gramm szénhidrátot és 300 kalóriát tartalmaz; glikémiás indexe a kristálycukorénál jóval alacsonyabb. Felhasználható bármilyen hideg vagy főtt, sült étel, illetve italok édesítéséhez. Azokban a készítményekben pedig, ahol eleve egy karamellás íz a jellegadó, mint bizonyos süteményeknél, például a dobos torta, ott garantáltan nagyszerű ízt biztosít.
Információ
Rendelkezésre állás
A kókuszcukor a kókuszpálma virágjának nektárjából készült cukorkülönlegesség. A kókuszvirágcukor kellemes, enyhén karamelles aromájú természetes édesítő. Íze lágy, meleg és karakteres. Széles körben felhasználható, kávé, tea, kakaó és üdítők ízesítésére, de sütéshez és főzéshez is. Színe barna, az állaga hasonló a kristálycukoréhoz, és előnye, hogy karamellizálható, míg például a xilit, az eritrit vagy a sztívia nem. A virágok édes nektárját alacsony hőfokon kristályosra párologtatják, majd az összegyűlt nektárt alacsony hőmérsékleten sűrítik, megőrizve így az értékes hatóanyagokat. A nedvet lágy pép, granulátum vagy száraz cukortömbök előállításáig párolják. Ez a módszer biztosítja, hogy a benne lévő B1, B2, B3, B6 vitamin, a kálium, magnézium, cink, vas, valamint a 16 féle aminosav nagy része nem vész el, a kókuszvirág cukor fogyasztásával bekerülnek a szervezetünkbe. A kókuszvirág cukor remek B1-, B2-, B3- és B6-vitamin-forrás, illetve nagy mennyiségben található benne vas, magnézium, kálium és cink, valamint többféle aminosav is. A B1-vitamin a szénhidrát-anyagcserében játszik szerepet, valamint segíti az idegrendszer működését; a B2-vitamin a szemet, az ízületeket és a bőrt óvja; a B3-vitamin a belek működését tartja rendben; a B6-vitamin pedig a zsírok és a szénhidrátok lebontásához szükséges. A vas a vérképzéshez kell, a kálium a szervezet vízháztartását és a vérnyomást szabályozza, a magnézium segíti az idegrendszer működését, és csökkenti a gyulladásokat, a cink pedig a sejtmembránt védi. A kókuszvirág cukor 100 grammja 98 gramm szénhidrátot és 300 kalóriát tartalmaz; glikémiás indexe a kristálycukorénál jóval alacsonyabb. Felhasználható bármilyen hideg vagy főtt, sült étel, illetve italok édesítéséhez. Azokban a készítményekben pedig, ahol eleve egy karamellás íz a jellegadó, mint bizonyos süteményeknél, például a dobos torta, ott garantáltan nagyszerű ízt biztosít.