TELEFONOS SEGÍTSÉG
KISZÁLLÍTÁS
Kérdése van?
NATURA ZABPEHELYLISZT A zabpehelylisztet a kész zabpehely őrlésével, majd frakcionálásával állítják elő, így a liszt tartalmazza a zabpehelyben lévő összes biológiailag fontos alkotóelemet. Kiválóan alkalmas mártások, főzelékek sűrítéséhez, töltelékes áruk készítéséhez, panírozáshoz. A zab önmagában sikérmentes, ezért a pékárukat ki kell egészíteni egyéb sikértartalmú lisztekkel, vagy tegyünk hozzá búzasikért. A zabliszt vízes keveréke önmagában erősen ragad, illetve nyálkás, csúszós. Ez a tulajdonsága azonban a gyomorban előnyösen hasznosul, mivel a nyálkaképző hatás a gyomorfalat védi.
Információ
Rendelkezésre állás
A zab a gabonaféléink közt a legjobb fehérjeforrásnak számít. A zabpehely- és zabliszt 6-7 %-át kitevő zsírtartalom a szervezet számára nagyon fontos. A zabpehelyliszt B1 vitamin tartalma magas, a szervezetünk napi szükségletének 40-50 %-át biztosítja. Érdemes a fehérlisztet kiváltani, vagy bizonyos százalékig lecserélni zabpehelylisztre. A zabból készült különböző finomságú lisztek felhasználhatók kenyerek, péksütemények sütéséhez, sűrítésre, palacsinta, lepények, pogácsák sütéséhez. A zab önmagában sikér mentes, ezért a pékárúkat, kenyeret mindig ki kell egészíteni sikér tartalmú liszttel, vagy búzasikért kell hozzá használni.